Pierwsze pachnidło Daisy z roku 2007
podbiło serca miłośniczek perfum dzięki zrównoważonemu akordowi
kwiatowo-drzewnemu, któremu nuty zielonei aromat truskawki dodawały
świeżości i lekkości oraz flakonowi z niezwykłym zdobionym
białymi stokrotkami (ang. daisy flower) korkiem.
Buteleczka szybko zyskała popularność
wśród kolekcjonerów, co skrzętnie wykorzystał Marc Jacobs
wprowadzając do sprzedaży kolejne limitowane edycje Daisy ze
stokrotkami w różnych kolorach – m.in. Sunshine, Sorbet, Garland,
Bloom czy Black. W tym roku zadebiutowała edycja nazwana Baisy Blush
(rumieniec) w kolorze różowym. Zgodnie z charakterem tej barwy
nowa odsłona Daisy ma być beztroska, radosna i przepełniona
szczęściem.
Wywiad z kreatorką
Trzecią
kompozycję wykreował Richard Herpin twórca takich perfum jak
Spring in Paris, Reveal, czy Signature for Men. Daisy Eau so Fresh
Blue łączy kwiatowy akord różano-konwaliowy z aromatem
brzoskwini.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz