czwartek, 3 marca 2016

Daisy Blush


W lutym trafiła do sklepów limitowa edycja perfum z serii Daisy sygnowanej przez Marca Jacobsa.
Pierwsze pachnidło Daisy z roku 2007 podbiło serca miłośniczek perfum dzięki zrównoważonemu akordowi kwiatowo-drzewnemu, któremu nuty zielonei aromat truskawki dodawały świeżości i lekkości oraz flakonowi z niezwykłym zdobionym białymi stokrotkami (ang. daisy flower) korkiem.
Buteleczka szybko zyskała popularność wśród kolekcjonerów, co skrzętnie wykorzystał Marc Jacobs wprowadzając do sprzedaży kolejne limitowane edycje Daisy ze stokrotkami w różnych kolorach – m.in. Sunshine, Sorbet, Garland, Bloom czy Black. W tym roku zadebiutowała edycja nazwana Baisy Blush (rumieniec) w kolorze różowym. Zgodnie z charakterem tej barwy nowa odsłona Daisy ma być beztroska, radosna i przepełniona szczęściem.
zdj. www.esteelauder.pl
Daisy Blush to trzy kompozycje, które łaczy wiosenna nuta konwalii. Dwie z nich wykreowała Annie Buzantian, Ormianka urodzona w Rumunii, która wcześniej stworzyła takie zapachy jak Pleasures (Z A. Morillasem), Sensuous, T Girl, Decadence.

W Daisy Blush połączyła akord konwalii, mimozy i wiciokrzewu z nutami drzewnymi, dodając kompozycji odrobinę wiosennego chłody dzięki zapachowi zmrożonej gruszki.

Daisy Dream Bush przynosi odrobinę wiosennej zielonej świeżości by po chwili rozwinąć się w bukiet konwaliowo-różany.
Wywiad z kreatorką 

Trzecią kompozycję wykreował Richard Herpin twórca takich perfum jak Spring in Paris, Reveal, czy Signature for Men. Daisy Eau so Fresh Blue łączy kwiatowy akord różano-konwaliowy z aromatem brzoskwini.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz